Dojmovi s prve edukacije za simultane prevoditelje

Nakon višemjesečne organizacije te mnoštva uloženog truda i ljubavi, uspješno je odrađen prvi dan edukacije namijenjene simultanim i konferencijskim prevoditeljima. Okupili smo kolege, mlade ljude željne znanja i uz opuštenu atmosferu započeli s brušenjem vještina. Prof. Kitičić-Prunč uzela je u obzir da se većina polaznika nikada nije susrela s kabinom...

Više ...

Edukacija iz simultanog prevođenja

Kao što smo već najavili, organizacijom edukacija iz simultanog prevođenja Simultana, Studio Nixa i Loud, odlučili su zajedničkim snagama odgovoriti na potrebe tržišta rada i osposobiti ljude s odličnim jezičnim vještinama. Bez obzira radi li se o tome da ne možete pronaći posao u struci nevezanoj za prevođenje, a igrom slučaja ste bilingualni, ili ste...

Više ...

Garancija kvalitete prijevoda

OBAVEZA KVALITETE U Studiju Nixa poslovni procesi koje smo implementirali glavna su konkurentska prednost. Praćenje i nadogradnja procedura zahtjeva puno pripreme te dodatnog rada i truda, ali naš optimizirani proces kontrole kvalitete prijevoda je upravo ono što čini razliku po kojoj se ističemo. STUDIO NIXA marljivo radi, inovira i smišlja načine da svojim klijentima omogući da budu 100% zadovoljni uslugom. A kada je tako onda su upravo naši klijenti i najbolja promocija.

Više ...

Još jedan dan u prevoditeljskom uredu

Vani neumoljivi sjeverac puše i prometni znakovi na cesti se ruše, od klijenta u uredu još ni žive duše, a onda zazvoni telefon. Touche. „Studio Nixa, izvolite, dobro jutro, koga trebate?“, kolega ljubaznost sipa iz rukava. A onda nastaje tišina prava: zaprimili smo prijevod što zahtijeva mobilizaciju, barem tri uredska marljiva mrava.

Više ...

Kako se pripremiti kada vas angažiraju za simultano prevođenje?

Priprema je temelj. Često se kaže da prevoditelji trebaju imati široku opću kulturu, a ja bih dodala posebno u simultanom prevođenju. Naravno, visoka razina jezičnog znanja se podrazumijeva, i to puno dublja od one „školske“ jer je simultano jednostavno prebrzo da biste razmišljali o pravom obliku nepravilnog glagola konjunktiva prezenta.

Više ...